Vicclap és mások

Minden ami egy vicces embert érinthet! Illetve, olyan dolgok, amiről a vicces ember is komolyan elgondolkodik.

Hozzászólások

Ajánlott Blogok

Férfiak a nőkről...

2007.05.29. 22:36 | Bazilosz | Szólj hozzá!

Címkék: férfi figyelem bonyolult anekdota

 F é r f i   s z e m m e l  
       
Már-már közhelyszerű ez a kérdés, mégis ki tudja, hányszor kapják magukat a férfiak azon, hogy ezt a mondat hagyja el a szájukat, vagy ezen merengenek magukban egy számukra megfejthetetlen beszélgetés után!
De vajon elgondolkodtunk-e már azon, hogy mi az oka annak, hogy ennyire bonyolult lényeknek tartjuk a Nőket? Valóban ennyire nem tudunk kiigazodni rajtuk, vagy egyszerűen csak így intézzük el a dolgot, ha nem tudunk választ találni gondolataikra, érzéseikre, problémájukra?
 
Sok viccet és anekdotát találhatunk a hisztikről, a vásárlási mániáról, a klimaxról, a fejfájásról, a menstruáció előtti időszak feszültségeiről, amik egyfelől humorossá tehetik mindezt – és ha kellő humorral fogják fel, talán néhány Nő mosolyogni is képes ezeken a sületlenségeken - mégis hajlamos a mai társadalom embere arra, hogy minél többször hall egy frázist, annál inkább sajátjává, és egyszer s mind véleményformáló kijelentéssé teszi azt.
 
Pedig csupán egy kis figyelem kell hozzá, hogy észrevegyük, egyáltalán semmi bonyolultság nincs a Nőkben!
Mert mire is van szüksége egy Nőnek? Ugyanarra, mint nekünk! Szeretetre, odafigyelésre, törődésre! Ebben pedig semmi bonyolult nincs!
Vajon hányan voltunk már úgy, hogy csak néztük a párunkat? Semmi különöset, csak néztük őket, otthon, az utcán, beszélgetés közben, bárhol? Hányszor vettük észre azt, hogy mi játszódik le bennük, mennyire fáradtak, milyen reakcióik vannak? Egyáltalán mennyire vettük a fáradtságot ahhoz, hogy valóban odafigyeljünk rájuk?
 
Mert a női lélek egy felfedezésre váró, és izgalmas kaland lehet, ha képesek vagyunk túllépni a hétköznapiságon, a frázisokon. Kaland, mert még akkor is új és új tulajdonságokat fedezhetünk fel bennük, ha már sok éve élünk velük! Sok érdekes, meglepő, szórakoztató és szeretnivaló dologgal találjuk magunkat szembe, ha érdeklődünk irántuk.
 
Hogy ez szentimentalizmus lenne?
Igen, részben valóban az, és akár szégyelljük ezt, akár nem a férfiak is tudnak szentimentálisak lenni, maximum a férfiúi büszkeségük miatt hiszik azt, hogy ez lerombolja az „erős, magabiztos férfi” eszményét! Ezzel az erővel vissza is kérdezhetnek a nők: „Ki érti a férfiakat?” Ha semmiképp nem tudjuk ezt bevallani magunknak, és észérveket keresünk, akkor is van haszna a dolognak, méghozzá gyakorlati! Ez pedig nem más, mint az, ha valamit – jelen esetben Valakit – ismerünk, akkor sokkal könnyebb a reakcióit is megérteni, elkerülve azt, hogy érthetetlen ábrázattal, vagy egy „Igazad van” kitérő mondattal hagyjuk magára a Nőt, aki talán éppen tőlünk várja a kérdéseire, kétségeire a választ!
 
Semmi bonyolultság nincs tehát a Nőkben, az egyetlen dolog az, hogy figyeljünk rájuk, hallgassuk meg őket, beszélgessünk velük, és akkor félszavakból, gondolatokból is ismerni fogjuk őket, valódi társai, férjei, barátai lehetünk, és ezért valami olyat kaphatunk tőlük, amit soha sehonnan nem! Az őszinte és mély szerelmet, szeretet, amire bizony nekünk férfiaknak nagyon nagy szükségünk is van! Akár bevalljuk, akár nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorkat.blog.hu/api/trackback/id/tr6389111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása