Vicclap és mások

Minden ami egy vicces embert érinthet! Illetve, olyan dolgok, amiről a vicces ember is komolyan elgondolkodik.

Hozzászólások

Ajánlott Blogok

Mátyás király osztrák csicska, Rózsa Sándor sima idióta

2008.12.30. 22:23 | Bazilosz | Szólj hozzá!

Címkék: magyarság rombolás kigúnyolás

HunHír.Hu
Lúdas Matyi és Mátyás király egy osztrák bankot, Rózsa Sándor magyar "betyárkirály" a a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatóját reklámozza. A legismertebb magyar betyárt, akit a szájhagyomány és a róla szóló versek, dalok, filmek, mint a "betyárbecsület" megtestesítőjét, ugyanakkor ellentmondást, félelmet nem ismerő hazafit őrizték meg, a reklámokban idiótaként ábrázolják.

 

A honlapjukon "bajuszfodrászat" is üzemel ("Lődd be Rózsa Sándor bajuszát"). Angol humor?

Lúdas Matyi az igazság nevében büntette szegényként háromszor a gazdag Döbrögit. Mátyás király neve egybeforrt az igazsággal, Rózsa Sándor pedig ha most élne....

Ami közös az említett magyarokban, legyen szó egy elbeszélő költemény libapásztorfiújáról, dicsőséges királyunkról, vagy az alföldi ,,betyárkirályról", hogy kitűnő példaként szolgálnak!

Ismert a történet, hogy Napóleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal, mire Talleyrand válasza a következő volt: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz! A módszerek lényegesen azóta sem változtak, igaz az ártatlan tréfa jelmezébe öltöztetve, de ugyanazt csinálják ma is a magyarellenes erők.

Megjegyzem, hogy a gyermekek TUDNAK különbséget tenni nagyjaink, és mai sztárjaink (a celebek, villalakók, melegségüket "bátran" felvállaló közéleti személyiségek stb.)között. Persze ha előbbieket idiótáknak, szánalmasoknak mutatják be, akkor az egyébként éles kontúrok elmosódnak...

Kürti Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://gorkat.blog.hu/api/trackback/id/tr22849437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása